Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Президентът Зеленски благодари на Ирландия за подкрепата ѝ


Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога благодари на Ирландия за поддръжката против съветската инвазия по време на срещата си с ирландския министър-председател Михол Мартин, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6294
Мартин дойде през днешния ден в Украйна за първото си посещаване, което и първото в двустранните връзки сред страните. Той посети украинската столица Киев, както и градовете Бородянка, Ирпин и Буча в Киевска област.

  " Това е първото, само че доста ползотворно посещаване на ирландския министър-председател Михол Мартин в Украйна. Обсъдихме опасността за продоволствената сигурност, енергийните въпроси и подготовката на нов, седми пакет от наказания против Русия ", написа в " Телеграм " украинският президент след срещата.

" Благодарен съм, че Ирландия застава на наша страна в този решителен за страната ни миг ", съобщи Зеленски в обществените мрежи.

Ирландия е приела повече от 36 000 украински бежанци от началото на съветската инвазия. Правителството на островната република е предоставило 20 милиона евро за филантропична поддръжка и подкрепяне на Украйна, както и здравно съоръжение и медицински дарения на стойност повече от 4,5 милиона евро.

Мартин употребява визитата си, с цел да удостовери цялостната поддръжка на Ирландия за продължение на глобите против режима на съветския президент Владимир Путин и за пътя на Украйна към пълноправно участие в Европейския съюз, както и за уговорката на Ирландия да работи дружно с Европейски Съюз за възобновяване на страната.

След края на среща си със Зеленски, ирландският министър председател се срещна с украинския министър-председател Денис Шмигал, с който разискаха възобновяване на страната.

" Трудно е да приемеш опустошителните и нечовечни съветски офанзиви против Ирпин, Бородянка и Буча. ", съобщи Мартин след края на визитата си в тези градове в Киевска област.

" Ясно е какъв брой е значимо дамите и децата да стигнат до Ирландия, с цел да избягат от контузиите и жестокостта. Ние сме с Украйна ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР